Schadeherstel particulieren

Autoschade Markerink B.V. is hét aangewezen autoschadeherstelbedrijf voor alle verzekeringsmaatschappijen.
Wij regelen voor u de melding van de schade, het invullen van het schadeformulier en ook de afhandeling met uw verzekeringsmaatschappij.

Tijdens het herstel van uw auto, krijgt u van ons vervangend vervoer, zodat u gelijk weer op weg kunt. Heeft u schade, bel ons dan gelijk! U kunt ons 24/7 bereiken op telefoonnummer 0545 292 649.

WA + volledig casco (allrisk)

Als u WA + volledig casco (ook wel allrisk genoemd) verzekerd bent, heeft u het voordeel dat u gelijk de auto kunt laten herstellen als de dagwaarde van de auto dat toelaat. Als u een aanrijding met een tegenpartij heeft gehad, waarbij de tegenpartij schuldig is en hij/zij alleen WA (wettelijk aansprakelijk) verzekerd is, hoeft u niet te wachten met het herstel aan uw auto. Uw verzekeringsmaatschappij schiet de betaling voor en verhaalt het later bij de tegenpartij.

WA

Als u WA (wettelijk aansprakelijk) verzekerd bent, dan wordt de schade aan uw eigen auto niet vergoed door uw verzekeringsmaatschappij. De schade die u veroorzaakt aan een tegenpartij wordt wel door uw verzekeringsmaatschappij vergoed.

WA + beperkt casco

Als u WA + beperkt casco verzekerd bent, dan bent u verzekerd voor de schade die u veroorzaakt aan de auto van een tegenpartij én voor de schade aan uw eigen auto die ontstaan is door diefstal, brand, hagel/storm, ruitbreuk en wild.

Economisch total loss….. wat betekent dit nu eigenlijk?

Als uw auto economisch total loss wordt verklaard door een schade-expert, dan zijn de herstelkosten en restantwaarde van de auto, hoger dan de dagwaarde van de auto. De restwaarde is de waarde van de auto in niet herstelde toestand. De dagwaarde van de auto is de waarde van de auto op het moment voor het ongeval. De dagwaarde wordt bepaald aan de hand van een aantal factoren: de staat van de auto, zowel van buiten als binnen, het bouwjaar, model en type, de kilometerstand en of er oude (eerdere) schade aan de auto zit.
Voorbeeld: de dagwaarde van de auto is € 8.500,- en de herstelkosten zijn € 6.000,-. De restantwaarde is € 3.250,-. Het uit te keren bedrag van de verzekeringsmaatschappij wordt dan (dagwaarde minus restantwaarde) € 5.250,-. En aangezien de herstelkosten hoger zijn dan € 5.250,- is er sprake van economisch total loss.

Hoe gaat het proces van autoschade naar uitkering verzekering?

In alle gevallen een Europees schadeformulier invullen en de tegenpartij erop wijzen dit zo snel mogelijk op te sturen naar zijn/haar eigen verzekeringsmaatschappij. Neem altijd uw schadeformulier mee naar de intake.
Vervolgens stelt u (of Autoschade Markerink B.V. doet dit voor u) de tegenpartij aansprakelijk via uw tussenpersoon of verzekeraar. Daarna laat u de schade taxeren door een medewerker van Autoschade Markerink B.V.. De verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij zal afhankelijk van het schadebedrag een expert naar uw auto laten kijken. Het is verstandig om dit bij Autoschade Markerink B.V. te laten doen.

Als het overeengekomen bedrag bekend is wil dit niet zeggen dat het geld direct beschikbaar is. De verzekering zal het schadebedrag in de meeste gevallen direct aan ons overmaken waardoor wij gelijk kunnen beginnen met de reparatie. Mocht u besluiten uw auto niet te laten herstellen, dan betaalt u enkel de taxatiekosten. Deze zullen door ons worden gecrediteerd als u later alsnog de auto ter repartie komt aanbieden.
Tijdens de herstelperiode waarborgen wij uw mobiliteit. In geval van total loss kan in de meeste gevallen maximaal 14 dagen vervangend vervoer in rekening worden gebracht en hier geldt dat 75% van de nota door de verzekeraar wordt vergoed.
Wij informeren u graag over de specifieke voorwaarden.

Hoe werkt het Waarborgfonds?

Het Waarborgfonds keert geld uit aan benadeelden die slachtoffer zijn geworden van een schade veroorzaakt door een onbekend gebleven bestuurder van een motorvoertuig. Onder deze categorie vallen onder meer parkeerschades.
Voorwaarden waaraan moet worden voldaan om uw claim succesvol te maken bij het Waarborgfonds zijn o.a.:
• aangifte doen bij de politie
• getuigenverklaring(en) aanleveren
• vast moet staan dat schade door ander motorvoertuig voertuig is toegebracht
• schade hoger is dan € 250,-

Samenwerkingspartners

Autoschade Markerink B.V. is een universeel onafhankelijk schadeherstelbedrijf, dat mag repareren voor alle verzekeringsmaatschappijen. Onderstaand een indruk van de meest voorkomende verzekeringsmaatschappijen.